5 CUDOWNYCH SPOSOBÓW NA CHRYPKĘ JESIENNĄ
Przed snem pij szklankę ciepłego mleka wymieszanego z sokiem z czosnku i łyżką miodu.
80 g świeżo posiekanego chrzanu zalej 2 szklankami wrzątku, dodaj łyżkę miodu i wymieszaj. Pij powoli trzymając płyn w gardle.
25 g szałwi zalej szklanką octu jabłkowego i podgrzej na ogniu. Zanim się zagotuje zdejmij z ognia i odstaw na 24 h. Potem dodaj miodu, wymieszaj i wlej do butelki.
Dwa razy dziennie rozpuść w szklance ciepłej wody 2 łyżki specyfiku i pij małymi łykami, przetrzymując w gardle
Łyżkę rozgniecionych czarnych porzeczek (także mrożonych) zalej szklanką wrzątku i parz przez 10 minut pod przykryciem. Raz dziennie popijaj ciepły napar małymi łyczkami a potem starannie przeżuwaj owoce.
Łyżeczkę tymianku zalej wrzątkiem i gotuj przez minutę. Po zdjęciu z ognia parz jeszcze przez 10 minut. Pij 3 razy dziennie po szklance. Możesz dosłodzić miodem.
MeMoRiA7