Ciasto jogurtowe.txt

(0 KB) Pobierz
Najlepsze zaraz po upieczeniu. 
Najprostsze z mo�liwych, wystarczy wymiesza� wszystkie sk�adniki. Ciasto z jogurtem naturalnym i olejem ro�linnym. Kubeczek po jogurcie wykorzystuje si� do odmierzenia reszty sk�adnik�w. 

Sk�adniki: 

�1 kubeczek pe�not�uszczowego jogurtu naturalnego. Umyj kubeczek po jogurcie i u�ywaj go do odmierzania nast�puj�cych sk�adnik�w:
�3 kubeczki m�ki
�2 i 1/2 kubeczka cukru
�1 �y�eczka cukru waniliowego
�1 i 1/2 �y�eczki proszku do pieczenia
�3 jaja
�1 kubeczek oleju ro�linnego
�cukier puder do posypania po wierzchu
Zmieszaj m�k� z proszkiem do pieczenia, dodaj reszt� sk�adnik�w i wymieszaj na g�adk� mas�. Prze�� do niedu�ej (oko�o 20 cm �rednicy), okr�g�ej formy i piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 25 do 30 minut. 

Uwaga! Tego ciasta nie wolno wyrabia�, miksowa� ani ubija�. Tylko wymiesza�! Do wymieszania sk�adnik�w mo�na u�y� miksera, w��czonego na bardzo wolnych obrotach, ale nale�y przesta� miksowa�, jak tylko masa b�dzie jednolita. 
Zgłoś jeśli naruszono regulamin