Schab wędzony.pdf
(
137 KB
)
Pobierz
348206183 UNPDF
1. Schab – 5,0 kg
2 Sól – 0,180 kg
3. Saletra – 0,01 kg
4. Pieprz – 0,01 kg
5. Papryka – 0,005 kg
Mięo natrzed olą, aletrą i przyprawami Umiecid w naczyniu (najlepiej kamionkowym), w
chłodnym miejcu na 7-10 dni Od czau do czau polewad wytworzoną olanką
Wyjąd, zrobid ze zpagatu pętelki Suzyd 3-4 godziny i wędzid 6-8 dni zimnym dymem.
Produkt redniotrwały
Autorzy: Tadeusz Barowicz i Wojciech Tatarczuch
Nadełał Maxell
Plik z chomika:
chomas2012
Inne pliki z tego folderu:
Schab wędzony.pdf
(137 KB)
Schab wędzony, surowy.pdf
(264 KB)
Schab polski pieczony.pdf
(146 KB)
Polędwiczka Kazika.pdf
(474 KB)
Polędwice - wiosenne wariacje Wojtka Minora.pdf
(1097 KB)
Inne foldery tego chomika:
Balerony
Boczki
Inne Wędzonki
Kiełbasy nietrwałe średnio i grubo rozdrobnione
Szynki
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin