Gruszki w occie.pdf
(
29 KB
)
Pobierz
4943134 UNPDF
Gruszki w occie
Składniki:
2 kg gruszek
1 kg cukru
1 szklanka octu owocowego
2 łyżki goździków
Przygotowanie:
Gruszki umyć, pokroić na ćwiartki, włożyć do wrzącej wody, a następnie gotować do
miękkości i na koniec odcdzić. Cukier wraz z dodatkiem szklanki wody gotować tak, by
powstał gęsty syrop, do którego należy partiami wkładać obgotowane gruszki. Całość
smażyć do momentu, w którym owoce staną się lekko przejrzyste. Następnie wydobyć je
z syropu i włożyć do przygotowanych słoi. Syrop przyprawić goździkami, dodać ocet i
przez chwilę gotować. Wrzątkiem takim zalać gruszki, słoje zakręcić i ostudzić.
Nasze rady:
Przechowywać w chłodnym, ciemnym pomieszczeniu, a będziemy mogli raczyć się
gruszkami w occie choćby przez okrągły rok.
Danie na: 4 osoby
1 porcja zawiera: 480 kcal
Plik z chomika:
samezlo666
Inne pliki z tego folderu:
Zapasy zimowe(1).pdf
(42664 KB)
Ciasta_Siostry_Leonilli.pdf
(2936 KB)
gotowaniePrzepisy.zip
(690 KB)
Książka kucharska pl.zip
(3181 KB)
przepisy kulinarne ciekawe.zip
(12906 KB)
Inne foldery tego chomika:
(Audiobook PL) Przechrzta Adam -Materia Prima 1- Adept
100 najciekawszych obiektów geoturystycznych w Polsce
100 Najpiekniejszych miejsc w Polsce
Apocalypse The Second World War
Audiobooki
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin