Jajecznica dla smakoszy 6 roztrzepanych jaj, 5 �y�ek mleka, s�l, 6 pieczarek, 3 przepo�owione pomidory, 4 �y�ki startego sera ��tego, 12 kromek pszennej bu�ki lub 6 kromek �ytniego chleba, 3 �y�ki oleju, 4 �y�ki mas�a Na patelni rozgrza� 3 �y�ki oleju, doda� 2 �y�ki mas�a, dobrze podgrza�, w�o�y� cale pieczarki, sma�y� do wyparowania soku, wyj�� �y�k� cedzakow�, nast�pnie w�o�y� pomidory, sma�y� na �rednim ogniu przez 2 min, wyj��, trzyma� w ciep�e ( podobnie jak pieczarki ), do t�uszczu doda� bu�k� lub chleb, sma�y� na z�oty kolor, wy�o�y� na gor�cy p�misek. Na drugiej patelni usma�y� na dwu �y�kach mas�a jajecznice z jaj i mleka, osoli�. Jajecznice u�o�y� na bu�ce na wierzch po�o�y� pol�wk� pomidora, nast�pnie pieczark�, posypa� serem, podawa� natychmiast z sa�at�.
my_cha