Indyk z owocami w galarecie.rtf

(6 KB) Pobierz
Indyk z owocami w galarecie

Indyk z owocami w galarecie

 

Składniki na 10 porcji:

pierś indyka (1,2-1,5 kg)

puszka brzoskwiń

puszka ananasa

szklanka Bulionu warzywnego WINIARY

duża łka Żelatyny WINIARY

po łeczce mięty, szałwii, bazylii, sól

łeczka masła do formy

 

Mięso umyj i wysusz, dokładnie natrzyj przyprawami i zostaw na noc. Głęboką formę wysmaruj masłem, ułóż mięso i piecz około 30 minut w temperaturze 200°C, przez cały czas podlewając bulionem warzywnym i sokami.

 

Po upieczeniu mięso wyjmij i ostudź. Następnie rozpuść w 2 łkach zimnej wody żelatynę i wlej ją do gorącego sosu (powinno pozostać około szklanki płynu), potem rozpuść, ostudź. Mięso pokrój w plastry, ułóż na półmisku, udekoruj ananasem i brzoskwiniami, po czym delikatnie zalej gęstnieją galaretką.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin