TORCIK JABŁKOWY(1).pdf

(200 KB) Pobierz
http://www.winiary.pl/przepis.aspx/8036/torcik-jablkowy
Torcik jabłkowy - przepisy na ciasta i desery Winiary
Page 1 of 1
Torcik jabłkowy
Autor: WINIARY
Ocena: 5 /5
Informacje o przepisie:
Liczba porcji: 16
Przygotowanie: 35 min.
Kalorie w 1 porcji: 234 kcal
Składniki:
2 Galaretki o smaku agrestowym
1 Galaretka o smaku pomarańczowym
3-4 winne jabłka
1/2 łyżeczki cynamonu
3 jajka
1 szklanka cukru pudru
1 kostka masła
biszkopty
sok z połowy cytryny
Galaretki agrestowe rozpuścić w 1 szklance wrzącej wody, pozostawić do ostudzenia. Jabłka obrać,
zetrzeć na tarce o drobnych oczkach i połączyć z zimną Galaretką agrestową i cynamonem.
Galaretkę pomarańczową rozpuścić w 1 szklance wody i schłodzić. Jajka ubić z cukrem pudrem na
parze, ostudzić. Masło utrzeć. Do utartego masła dodawać stopniowo masę jajeczną. Do masy dodać
jabłka z Galaretką agrestową.
Dno tortownicy wyłożyć biszkoptami nasączonymi 1/2 szklanki wody z sokiem z cytryny. Na
biszkopty wyłożyć masę jabłkową. Wstawić do lodówki do stężenia. Torcik polać Galaretką
pomarańczową. Chłodzić w lodówce około 3 godzin.
Copyright © 2010 Nestlé Polska
http://www.winiary.pl/przepis.aspx/8036/torcik-jablkowy
2011-11-13
725668596.001.png 725668596.002.png 725668596.003.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin