1) Pierwsze ciasto:
· 25 dkg margaryny
· 25 dkg mąki
· 5 jajek
· 2 łyżeczki proszku do pieczenia
· 5 dkg kokosu
· 25 dkg cukru
· 5 dkg kakao
· 6 łyżek mleka
2) Drugie ciasto:
· 5 białek
· szklanka cukru
· 12 dkg kokosu
· sok z połowy cytryny
3) Masa:
· 0,5 litra mleka
· 3/4 szklanki cukru
· cukier waniliowy
· 5 żółtek
· 3 łyżki mąki ziemniaczanej
· 3 łyżki mąki pszennej
· 1 i 1/2 kostki masła
· budyń
· rodzynki
· drobno pokrojona czekolada i orzechy
1) Pierwsze ciasto: Margarynę utrzeć z cukrem, dodawać po jednym jajku, ucierać. Kiedy już będzie utarte stopniowo dodawać mąkę, kakao, kokos, proszek do pieczenia, dolać mleko, wymieszać, wylać na blachę i upiec. 2) Drugie ciasto:Białka ubić z cukrem, dodać kokos, wymieszać i dodać sok z połowy cytryny.
3)Masa:1/2 szklanki mleka odlać, resztę gotujemy. 5 żółtek utrzeć z cukrem, dodać obie mąki i 1/2 szklanki mleka , to wlać do gotującego się mleka i zagotować chwilę, ostudzić.Utrzeć 1 i 1/2 kostki masła i budyń (dodawać po łyżce). Po utarciu masy dzielimy ją na dwie części: do jednej (białej) dodajemy trochę rodzynek, do drugiej trochę kakao, drobno pokrojonej czekolady i orzechów. Przekładamy ciasto jak na zdjęciu.Smacznego!!!
Koteciek