Ziemniaki pieczone w foliiSKŁADNIKI:* 8 dużych ziemniaków* olej* 1 łyżeczka soli* 4 łyżeczki kminku* masło, masło czosnkowe* pikantne sosy (np. śmietanowy)* folia aluminiowa* Ziemniaki dokładnie wyszorować szczoteczką. Osuszyć je i naciąć z jednej strony.* 8 kawałków folii aluminiowej posmarować po matowej stronie olejem i posypać solą wymieszaną z kminkiem. Ułożyć na niej ziemniaki i dokładnie zawinąć.* Ziemniaki ułożyć na średnim ruszcie. Piec ok. 45 minut w temperaturze 220 stopni. Po tym czasie ziemniaki wyjąć, rozkroić je do połowy i nałożyć po łyżce masła. Ponownie włożyć do pieca. Piec ok. 5 minut.* Podawać z masłem czosnkowym lub pikantnymi gotowami sosami.
tatanka.com