Fasola z kaszą.pdf
(
29 KB
)
Pobierz
33430276 UNPDF
Fasola z kaszą
40 dag fasoli
25 dag kaszy (pęczak)
30 dag mięsa wołowego lub wieprzowego
sól, pieprz do smaku
10 dag słoniny
1 cebula
Sposób wykonania :
Zagotować 2,5 l wody.
Do wrzątku włożyć mięso i gotować, aż będzie miękkie.
Wyjąć je, a do wywaru wrzucić fasolę.
Gotować 10 minut.
Włożyć następnie kaszę i gotować 20 minut.
Doprawié solą i pieprzem do smaku, gotować jeszcze minutę.
Odstawić z ognia.
Słoninę pokroić w kostkę, usmażyć na złoty kolor.
Cebulę pokroić w drobną kostkę i wrzucić na patelnię wtedy, gdy słonina jest już
usmażona.
Smażyć, aż cebula zarumieni się, następnie wlać do garnka z fasolą.
Dodać pokrojone mięso.
Plik z chomika:
rodynka
Inne pliki z tego folderu:
Flaczki (Żarnuszki).pdf
(28 KB)
Fasola z kaszą.pdf
(29 KB)
Bigos z młodej kapusty.pdf
(30 KB)
Mielone, gołąbki, sajgonki.pdf
(797 KB)
Kanapka na lunch.pdf
(36 KB)
Inne foldery tego chomika:
& Kulinarne serie &
Chlebek pita
Ciasta
Dania mięsne
Dania z pieczarek
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin