Sushi z kawioremPorcja dla 3 osob. Czas przygotow. 10 min.3 lyzeczki czerwonego kawioru,3 lyzeczki czarnego kawioru,3 lyzeczki zoltego kawioru,9 lyzek ryzu (przepis "ryz do sushi" w rozdziale "macz-ryz"),1 lyzeczka pasty wasabi (przepis w rozdziale "ogolne"),9 paskow alg (wodorostow) nori o wielkosci 10 x 4 cm.1. Ryz uformowac w waleczki i posmarowac pasta wasabi.2. Kazdy waleczek ryzowy owinac paskiem alg nori w taki sposob, aby wystawal onponad ryz na wysokosc ok. 1 cm.3. Na waleczek nalozyc lyzeczke kawioru.4. Gotowe sushi w grupach na tacce lub deseczce przybrac zielonym listkiem.Źródło: Encyklopedia sztuki kulinarnej, tom 8 "Kuchnia japońska", strona 16.
Hastaluego