Babka Cytrynowa Nowość.doc

(20 KB) Pobierz
Babka Cytrynowa Nowość

Babka Cytrynowa

 

·         350g mąki

·         250g masła

·         300g cukru kryształu

·         4 jajka

·         2 cytryny

·         ½ szkl. cukru pudru

·         2 płaskie łyżki proszku do pieczenia

Żółtka utrzeć z cukrem i masłem. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem, startą skórkę z 2 cytryn, sok z 1 cytryny i dokładnie wymieszać. Na końcu, delikatnie mieszając dodać ubitą z białek pianę. Piec w piekarniku z termoobiegiem, nagrzanym do 160ºC ok. 50-60 minut.
Cukier puder utrzeć z sokiem z cytryny, tak aby powstała jednolita masa. Przygotowanym w ten sposób lukrem posmarować gorące ciasto

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin