· 1 sałata głowiasta
· po 1 strąku zielonej i czerwonej papryki
· 2 pomidory
· kilka czarnych oliwek
· 1 sałata rzymska
· pęczek rzodkiewek
Na sos:
· szczypta cukru
· 8 łyżek oliwy z oliwek
· Sól Morska w młynku
· Pieprz Czarny w młynku
· ½ łyżeczki oregano
· 3 łyżki Octu Winnego z Białego Wina
Liście sałaty porwać na niewielkie kawałki. Oczyszczoną paprykę pokroić w paski. Pomidory sparzyć, zdjąć skórkę, pokroić w ćwiartki razem z rzodkiewką. Wszystkie warzywa wymieszać w salaterce, dodać oliwki. Olej wymieszać z Solą, Pieprzem, cukrem i Oregano. Cały czas ucierając dodać Ocet. Przygotowanym sosem polać sałatkę.
Wiola66666