Ryba na ostro.doc

(1 KB) Pobierz

Skladniki:

 

- 1 kg filetów z ryby morskiej (np. dorsz lub morszczuk)

 

- po 1/2 łyżeczki kminku, kolendry, soli

 

- 1/2 łyżeczki suszonej rozdrobnionej papryczki chili

 

- cebula

 

- 3 ząbki czosnku

 

- 2 pomidory

 

- szklanka bulionu rybnego

 

- kilka gałązek natki pietruszki

 

- łyżeczka oliwy

 

Przygotowanie:

 

W miseczce wymieszać kminek, kolendrę, sól i papryczkę chili. Posypać tą mieszanką umyte i osuszone filety, odłożyć do lodówki na co najmniej 30 min.

 

Cebulę i czosnek obrać, drobno posiekać. Pomidory umyć, pokroić. Rybę ułożyć w posmarowanej oliwą brytfannie, obłożyć cebulą, czosnkiem i pomidorami.

 

Wlać bulion rybny, piec 25-30 minut w temp. 180 C. Przybrać natką.

 

100g -140 kcal 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin