Skladniki:
- 1 kg filetów z ryby morskiej (np. dorsz lub morszczuk)
- po 1/2 łyżeczki kminku, kolendry, soli
- 1/2 łyżeczki suszonej rozdrobnionej papryczki chili
- cebula
- 3 ząbki czosnku
- 2 pomidory
- szklanka bulionu rybnego
- kilka gałązek natki pietruszki
- łyżeczka oliwy
Przygotowanie:
W miseczce wymieszać kminek, kolendrę, sól i papryczkę chili. Posypać tą mieszanką umyte i osuszone filety, odłożyć do lodówki na co najmniej 30 min.
Cebulę i czosnek obrać, drobno posiekać. Pomidory umyć, pokroić. Rybę ułożyć w posmarowanej oliwą brytfannie, obłożyć cebulą, czosnkiem i pomidorami.
Wlać bulion rybny, piec 25-30 minut w temp. 180 C. Przybrać natką.
100g -140 kcal
australijczycy