Palestyna.pdf

(54 KB) Pobierz
37870372 UNPDF
Palestyna
Składniki
Po półtorej szklanki mąki i cukru pudru, 2 łyżeczki proszku do
pieczenia, półtorej kostki masła roślinnego, 5 jaj, po 5 łyżek:
wódki, kakao i ciepłej wody
Sposób przyrządzania
Masło utrzeć z cukrem. Cały czas ucierając dodawać po jednym żółtku, następnie po
łyżce wódki, kakao i ciepłej wody. Odłożyć półtorej szklanki kremu do przełożenia
i udekorowania ciasta. Do pozostałej masy dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do
pieczenia, a potem pianę z białek. Włożyć ciasto do małej tortownicy i wstawić do
gorącego piekarnika. Piec około 45 min. Wystudzone ciasto przekroić, przełożyć częścią
kremu, resztą ozdobić wierzch. Udekorować cząstkami pomarańczy lub innymi owocami.
 
37870372.001.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin