Szybki tort.pdf

(20 KB) Pobierz
50807310 UNPDF
Szybki tort
Sk adniki:
ż
1 krem dr Otkera ciemny (do kremu potrzebne mleko i mas o)
ł
ł ś ś
wiórki z czekolady do dekoracji
1 szklanka herbaty (pos odzona 1 y eczkš)
ł łż
4 y ki spirytusu i 2 y ki koniaku lub 5 y ek spirytusu i 1
Przygotowanie:
ą ć
sk adniki. Przygotowanie tortu: Roz o y blaty, nas czy ma y eczk
ł łżć ąć łąłż ą
pierwszy z nich nast pnie posmarowa powid ami, na o y 1/2
ę ć ł łżć
przygotowanego kremu i przykry drugim blatem z którym nale y post pi jak z
ć ż ąć
poprzednim. Trzeci blat jedynie k adziemy na wierzchu, nas czamy i
ł ą
dekorujemy wg upodobania np. owoce, wiórki z czekolady. Nast pnie ciasto
ę
nale y wstawi do lodowki na min 2 godz. Uwaga: najlepszy smak ma dopiero
ż ć
nazajutrz, ale czy si powstrzymasz? Smacznego!
ę
Danie na: pow.10 osób
Czas przygotowania: 20 min
ł
1 du y blat tortowy (ciemny lub jasny)
powid a kwa ne (np. liwkowe)
łż łż łż
zapach (np. rumowy; ajerkoniak)
Przygotowanie kremu: wg opisu na torebce. Nas czenie: wymiesza wszystkie
50807310.001.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin