Przechowywanie przypraw.doc

(76 KB) Pobierz
Przechowywanie przypraw

Przechowywanie przypraw

Młynki z przyprawami



Właściwe warunki przechowywania przypraw mają duży wpływ na ich jakość i trwałość. Zmielone przyprawy należy przechowywać w szczelnych pojemnikach w ciemnym i chłodnym miejscu, ponieważ silne światło, ciepło oraz wilgoć obniżają ich wartości smakowe. Do przechowywania przypraw doskonale nadaje się szuflada lub szafka oddalona od źródeł ciepła, takich jak kuchenka lub piekarnik. Bardzo często popełnianym błędem jest umieszczanie półki z przyprawami bezpośrednio w sąsiedztwie kuchenki gazowej.

Innym ważnym czynnikiem mającym wpływ na właściwości przypraw jest okres przechowywania. Produkowane przez Kamis przyprawy zachowują swoje właściwości nawet po upływie 3 lat pod warunkiem prawidłowego przechowywania.

Półki z przyprawami

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin