ANKIETY DOTYCZĄCE WYŻYWIENIA W PRZEDSZKOLU BYŁY ANONIMOWE I BYŁY ROZPROWADZANE WŚRÓD WYCHOWAWCÓW GRUP I PRACOWNIKÓW OBSŁUGI. DOTYCZYŁY ONE BADANIA JAKOŚCI PRACY PRZEDSZKOLA POD KĄTEM USŁUG ŻYWIENIOWYCH. ROZDANO I OPRACOWANO 11 ANKIET (NIE ROZDANO ICH PRACOWNIKOM KUCHNI, ALE PRACOWNIKOM MAJĄCYM BEZPOŚREDNI KONTAKT Z DZIEĆMI.
1. POTRAWY, KTÓRE DZIECI NAJCHĘTNIEJ ZJADAJĄ.
NAJCZĘSTSZE ODPOWIEDZI:
Ø KURCZAK
Ø KOTLETY SCHABOWE
Ø PIECZYWO Z MAŁĄ ILOŚCIĄ DODATKÓW
Ø PIEROGI
Ø NALEŚNIKI
Ø RACUSZKI
Ø ZUPY MLECZNE Z KULECZKAMI CZEKOLADOWYMI
2. POTRAWY, KTÓRYCH DZIECI NIE CHCĄ JEŚĆ.
Ø KASZA
Ø ZUPY Z DUŻĄ ILOŚCIĄ ZIELENINY
Ø PŁATKI OWSIANE
3. 100% ANKIETOWANYCH PRACOWNIKÓW UWAŻA, ŻE GODZINY POSIŁKÓW SĄ DOBRE I NIE NALEŻY ICH ZMIENIAĆ.
4. WSZYSCY PRACOWNICY SĄ ZGODNI CO DO FAKTU, ŻE NIEPOTRZEBNE SĄ ZMIANY W JADŁOSPISIE.
5. CZY ILOŚĆ PŁYNÓW PODAWANYCH DZIECIOM W CIĄGU DNIA JEST WYSTARCZAJĄCA?
6. WYSTAWIENIE OCENY ZA ŻYWIENIE DZIECI W NASZYM PRZEDSZKOLU W SKALI OD 1 DO 5.
W OCENIANIU WYŻYWIENIA W NASZYM PRZEDSZKOLU PRZY UWZGLĘDNIENIU PREFERENCJI DZIECI I WYSOKOŚCI STAWKI ŻYWIENIOWEJ WSZYSCY PRACOWNICY BYLI JEDNOMYŚLNI I OCENILI JE NAJWYŻEJ –NA 5.
OPRACOWAŁA:
………………………..
k-krawicka