Godzina i rodzaj posiłku
Potrawa
(g)/(ml)
Składniki
Energia
(kcal)
Tłuszcze
(g)
Węglowodany
Białka
Składniki mineralne
Witaminy
Magnez
(mg)
9.00
Śniadanie
bułki z serem i szynką
(220g+200ml)
-bułka kajzerka 100g
-masło 20g
-ser gołda 50g
-szynka wiejska 50g
-mleko 200ml
12.00
II śniadanie
Bulka z serem
(175g)
-bułka kajzerka 40g
-masło 10g
-ser gołda 25g
-jabłko 100g
15.00
Obiad
Zupa pomidorowa, kotlet schabowy ziemniaki i surówka
(700g+250ml)
-wywar z kości 200ml
-włoszczyzna 50g
-koncentrat pomidorowy 20g
-ziemniaki 150g
-pomidor 80g
-śmietana 20g
-sok pomarańczowy 250ml
-schab 100g
-mąka 10g
-olej 15g
17.00
Podwieczorek
Banan i bułka drożdżowa
(250g)
-banan 150g
-bułka drożdżowa 100g
20.00
Kolacja
Jajecznica i bułki
(250g+250ml)
-bułki kajzerki 80g
-jajko 100g
-dżem truskawkowy 50g
-herbata 250ml
-cukier 10g
RAZEM
kasiak1593