7 mężczyzna 23 165 70.doc

(36 KB) Pobierz

Godzina i rodzaj posiłku

Potrawa

(g)/(ml)

Składniki

(g)/(ml)

Energia

(kcal)

Tłuszcze

(g)

Węglowodany

(g)

Białka

(g)

Składniki    mineralne

Witaminy

Magnez

(mg)

 

 

 

 

9.00

Śniadanie

bułki z serem i szynką

(220g+200ml)

-bułka kajzerka        100g

-masło                      20g

-ser gołda              50g

-szynka wiejska      50g

-mleko                   200ml

 

 

 

 

 

 

 

 

 

12.00

II śniadanie

Bulka z serem

(175g)

-bułka kajzerka    40g

-masło                  10g

-ser gołda               25g

-jabłko                   100g

 

 

 

 

 

 

 

 

 

15.00

Obiad

Zupa pomidorowa, kotlet schabowy ziemniaki i surówka

(700g+250ml)

-wywar z kości     200ml

-włoszczyzna              50g

-koncentrat pomidorowy 20g

-ziemniaki      150g

-pomidor            80g

-śmietana          20g

-sok pomarańczowy    250ml

-schab          100g

-mąka      10g

-olej       15g

 

 

 

 

 

 

 

 

 

17.00

Podwieczorek

Banan i bułka drożdżowa

(250g)

-banan       150g

-bułka drożdżowa     100g

 

 

 

 

 

 

 

 

 

20.00

Kolacja

Jajecznica i bułki

(250g+250ml)

-bułki kajzerki       80g

-masło         20g

-jajko           100g

-dżem truskawkowy     50g

-herbata         250ml

-cukier        10g

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                        RAZEM

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin