SAJGONKI Sk艂adniki: 10szt papieru ry偶owego 3-5 grzybk贸w Mun 20g makaronu sojowego 1 marchewka (艣rednia) 1 cebula 3-5 lisci kapusty peki艅skiej 300g mielonego mi臋sa 1 jajko 10g kie艂k贸w sojowych 2 艂y偶ki sosu sojowego s贸l pieprz Wykonanie: Grzybki Mun namoczy膰 w gor膮cej wodzie przez ok.30 min,nast臋pnie ods膮czy膰 z wody i odci膮膰 n贸偶ki,a nast臋pnie pokroi膰 w paski.Makaron sojowy wrzuci膰 do wrz膮tku na ok. 3 min,odcedzi膰 i pokroi膰 w paski ok.3 cm.Marchew i cebul臋 zetrze膰 na tarce na drobnych oczkach,natomiast kapust臋 peki艅sk膮 drobno pokroi膰.Mi臋so mielone podsma偶y膰 na patelni dodaj膮膰 wszystkie sk艂adniki .Pod koniec sma偶enia doda膰 s贸l,pieprz i sos sojowy.Papier ry偶owy nale偶y zamacza膰 w gor膮cej wodzie i rozk艂ada膰 najlepiej na stolnicy (do wszystkich innych rzeczy si臋 przyklei i porwie).Nast臋pnie nak艂adamy farsz i zawijamy jak krokiety.Nale偶y sma偶y膰 w g艂臋bokim t艂uszczu a偶 do osi膮gni臋cia z艂otego koloru.podawa膰 z ry偶em i sur贸wkami. Smacznego
Sensueelle