CHLEB 1.txt

(0 KB) Pobierz
Sk�adniki na rozczyn CHLEB 1

    * 1/5 litra wody
    * 2 1/5 dkg dro�d�y
    * 2 szklanki m�ki pszennej

Pozosta�e sk�adniki:

    * 2 �y�eczki soli
    * 1 szkl otr�b
    * 0,5 szkl siemienia lnianego
    * gar�� s�onecznika
    * 0,5 szkl p�atk�w owsianych
    * 1 kg m�ki pszennej 650

Gdy rozczyn uro�nie [�rednio po 40 min] to wla� 0,5 litra wody, 2 �y�eczki soli, 1 szklanka otr�b, 0,5 szkl siemienia lnianego, gar�� s�onecznika, 0,5 szkl p�atk�w owsianych i ok. 1kg m�ki pszennej 650. Zarobi� ciasto ok. 10 minut r�k�, potem wy�o�y� na dwie blachy i piec oko�o 1h 20min - w piecyku elektrycznym.
Zgłoś jeśli naruszono regulamin