Sk�adniki na rozczyn CHLEB 1 * 1/5 litra wody * 2 1/5 dkg dro�d�y * 2 szklanki m�ki pszennej Pozosta�e sk�adniki: * 2 �y�eczki soli * 1 szkl otr�b * 0,5 szkl siemienia lnianego * gar�� s�onecznika * 0,5 szkl p�atk�w owsianych * 1 kg m�ki pszennej 650 Gdy rozczyn uro�nie [�rednio po 40 min] to wla� 0,5 litra wody, 2 �y�eczki soli, 1 szklanka otr�b, 0,5 szkl siemienia lnianego, gar�� s�onecznika, 0,5 szkl p�atk�w owsianych i ok. 1kg m�ki pszennej 650. Zarobi� ciasto ok. 10 minut r�k�, potem wy�o�y� na dwie blachy i piec oko�o 1h 20min - w piecyku elektrycznym.
dan2300