Sawarma.doc

(291 KB) Pobierz
Sawarma

Sawarma

składniki

·         80 dag filetów z kurczaka

·         3 łyżki octu winnego

·         1 łyżka soku z cytryny

·         1 łyżeczka cynamonu

·         1 łyżeczka pieprzu

·         1 łyżeczka gałki muszkatołowej

·         pól łyżeczki kolendry mielonej

·         szczypta kardamonu

·         troszkę ziarenek smaku

·         2 ząbki czosnku

·         sól

·         olej do smażenia

 

Sposób przygotowania

1.     Przygotowujemy marynatę: mieszamy ze sobą wszystkie składniki. Mięso kroimy w paseczki i zalewamy marynatą. Odstawiamy na całą noc do lodówki.

2.     następnego dnia rozgrzewamy olej i smażymy mięso do uzyskania przez nie lekkiego brązu.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin