Portugalskie pieczarki.docx

(125 KB) Pobierz

                Portugalskie pieczarki

Składniki na 3 porcje


http://gotowanie.onet.pl/0 

http://gotowanie.onet.pl/0

3 zabki czosnku

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

500g pieczarek

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

Maslo do smazenia

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

½ peczka pietruszki

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

Sol

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

ok. 2 lyzeczki suszonego oregano

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

ok.0,5 lyzeczki galki muszkatolowej

 

 

 

 

Etapy przygotowania


http://gotowanie.onet.pl/0 

1.

http://gotowanie.onet.pl/0

http://m.onet.pl/_m/6ba96091a098c6f15fff1a2decb490ce,3,12.jpg

http://gotowanie.onet.pl/0

Czosnek siekamy; pieczarki kroimy na dosc cienkie kawalki.

 

 

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

2.

http://gotowanie.onet.pl/0

Na patelni topimy maslo i wrzucamy na nie czosnek, kiedy zacznie delikatnie zmieniac kolor dodajemy pieczarki; calosc smazymy ok. 15-20min (lub do momentu calkowitego odparowania wody) na srednim ogniu.

 

 

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

3.

http://gotowanie.onet.pl/0

Nastepnie mieszamy z pokrojona natka, oregano i galka, solimy do smaku.

 

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin