IMPREZOWE JAJKA W SZYNCE.doc

(185 KB) Pobierz
IMPREZOWE JAJKA W SZYNCE

IMPREZOWE JAJKA W SZYNCE

 

składniki

·         6 jaj

·         6 plastrów gotowanej szynki

·         6 cienkich plastrów cielęciny

·         musztarda

·         sól, pieprz

·         3 łyżki oleju

·         szczypiorek

 

Sposób przygotowania

1.     Jaja ugotować na twardo. Plastry cielęciny umyć, posolić, oprószyć pieprzem, posmarować musztardą. Ułożyć na nich plastry szynki. Obrane jaja owinąć ciasno mięsem, spiąć wykałaczkami i obsmażyć na rozgrzanej, natłuszczonej olejem patelni. Przed podaniem wyjąć wykałaczki, jaja przekroić na pół, posypać drobno pokrojonym szczypiorkiem.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin