Farsz szpinakowy.doc

(20 KB) Pobierz
Farsz szpinakowy

Farsz szpinakowy

 

 

·         250g mrożonego szpinaku,

·         4 ząbki czosnku,

·         30g sera typu gorgonzola (można zastąpić lazurem),

·         50ml śmietany 18%,

·         25g masła,

·         sól, pieprz

 

Szpinak zostawiamy na całą noc, do rozmrożenia.

Odciskamy ze szpinaku nadmiar płynu. Następnie wrzucamy go do garnka i podsmażamy przez 2 minuty na maśle. Czosnek drobno siekamy i wrzucamy do szpinaku. Zmniejszamy ogień i dusimy całość przez 3 minuty, często mieszając. Po tym czasie wkruszamy do środka gorgonzolę i dodajemy sól i pieprz. Farsz trzymamy na ogniu jeszcze 3 minuty, po czym dodajemy śmietanę, dokładnie mieszamy i zdejmujemy go z ognia

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin