KARTA POTRAWY - Sałata a'la caprese.doc

(201 KB) Pobierz
[NAZWA POTRAWY]

Sałata a’la Caprese

 

MG2                            Materiały poufne SFINKS POLSKA S.A.


SKŁADNIKI

ILOŚĆ PORCJI:

1

 

NAZWA SKŁADNIKA

Ilość

j.m.

Sałata lodowa

0,200

kg

Pomidor

0,200

kg

Ser mozarella

0,125

kg

Czerwona cebula

0,050

kg

Sos winegret

1

szt.

Bazylia

0,002

kg

 

 

 


 


OPIS SUROWCÓW:


Wybieramy do sałaty jak najdojrzalsze pomidory. Ser mozarella musi być biały, dobrej jakości, z zalewy.

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA SKŁADNIKÓW:

1.    Sałatę porwać na drobne kawałki.

2.    Pomidory i mozarellę pokroić w plastry. Grubość plastra pomidora nie powinna przekraczać 6mm.

3.    Cebulę pokroić w cienkie półplastry.

 

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

1.       Sałatę ułożyć na talerzu.

2.       Plastry pomidora i mozarelli ułożyć na przemian w dwóch rzędach na sałacie i posypać je cebulą.

3.       Świeżą lub suszoną bazylią posypać na ozdobę i dla aromatu sałatę i brzegi talerza.

 

SPOSÓB PODANIA:

1.       Sałatę serwujemy na okrągłym talerzu.

 

 

WAGA SKŁADNIKÓW NA TALERZU:




NAZWA SKŁADNIKA

Ilość

j.m.

Sałata z pomidorami i mozarellą

580

g

 

 

 

RAZEM

580

g


 

 


Uwagi dodatkowe:

 

 


 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin