Naleśniki kokosowe .doc

(0 KB) Pobierz

Składniki:

 

Nadzienie:

- 1.5 szklanki wiórków kokosowych

- 1/2 szklanki brązowego cukru

- 1 łyżeczka mielonego kardamonu

- pieprz

- sól

Naleśniki:

- 2 jajka

- 1.5 szklanki mąki

- 1 szklanka mleka

- sól

- olej

 

Sposób przyrządzania:

 

Rozpuść cukier w 1/8 szklanki wody, wlej do rondla o grubym dnie. Gdy się zagotuje, wsyp wiórki kokosowe, przypraw pieprzem i kardamonem. Wymieszaj, gotuj na małym ogniu 10-15 minut. Posól, ostudź. Przygotuj ciasto: wszystkie składniki, oprócz oleju, przełóż do miski i utrzyj mikserem. Rozgrzej teflonową patelnię, posmaruj 1/4 łyżeczki oleju. Smaż cienkie naleśniki po minucie z każdej strony. Smaruj je nadzieniem i zwijaj w rulony.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin