Składniki:
Nadzienie:
- 1.5 szklanki wiórków kokosowych
- 1/2 szklanki brązowego cukru
- 1 łyżeczka mielonego kardamonu
- pieprz
- sól
Naleśniki:
- 2 jajka
- 1.5 szklanki mąki
- 1 szklanka mleka
- olej
Sposób przyrządzania:
Rozpuść cukier w 1/8 szklanki wody, wlej do rondla o grubym dnie. Gdy się zagotuje, wsyp wiórki kokosowe, przypraw pieprzem i kardamonem. Wymieszaj, gotuj na małym ogniu 10-15 minut. Posól, ostudź. Przygotuj ciasto: wszystkie składniki, oprócz oleju, przełóż do miski i utrzyj mikserem. Rozgrzej teflonową patelnię, posmaruj 1/4 łyżeczki oleju. Smaż cienkie naleśniki po minucie z każdej strony. Smaruj je nadzieniem i zwijaj w rulony.
jot_em18