Sałatka śledziowa
Składniki: 600 g filetów śledziowych a’la Matjas Pescador, 2 czerwone cebule Prosto z Ogrodu, 1 puszka czerwonej fasoli Nasza Spiżarnia, 2 papryki (czerwona i żółta), 2 jabłka, 2 jajka Ale jaja klasa M ugotowane na twardo, 2 ogórki kwaszone Kuchnia Polska, 4 łyżki majonezu Splendido, 200 ml jogurtu naturalnego Tola, pieprz.
Przygotowanie:Filet mocz w wodzie przez ok. 1 godz. Następnie odsącz i pokrój na małe kawałki.
Jabłka obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Cebulę, ogórki, papryki i jajka pokrój w plasterki, a fasolę odsącz. Włóż wszystko do miski i dokładnie wymieszaj.
Połącz majonez z jogurtem i pieprzem. Dodaj do sałatki i odstaw ją do lodówki na 1 godz.
monika260