Strogonow z polędwicy.pdf
(
28 KB
)
Pobierz
17222467 UNPDF
Strogonow z polędwicy
Składniki:
145g wołowiny (polędwicy), 6g mąki, 15g tłuszczu, 20g cebuli, 20g śmietany,
10g ketchupu, papryka, sól, pieprz
Polędwicę umyć, oczyścić z błon i powięzi, pokroić w paski długości 5 cm, szerokości 1
cm i grubości 1 cm. Oprószyć mięso solą, pieprzem i mąką obsmażyć na silnie
rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor, nie dosmażać. Na pozostałym ze smażenia tłuszczu
sporządzić zasmażkę z cebuli i mąki z dodatkiem przypraw, rozprowadzić ketchupem i
śmietaną, zagotować. Doprawić do smaku, polać zrumienione mięso.
Plik z chomika:
PATRIA
Inne pliki z tego folderu:
POTRAWY Z ZIEMNIAKÓW.doc
(280 KB)
Sos cebulowy (stara receptura).txt
(0 KB)
Sos cebulowy z kminkiem.txt
(0 KB)
Sos do frykasu (stara receptura).txt
(0 KB)
Sos kwasny.txt
(0 KB)
Inne foldery tego chomika:
CIASTA--przepisy
Gotowanie po śląsku
Kuchnia po śląsku
RÓŻNE--przepisy
Sałatki
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin