KARTA KALKULACYJNA/RECEPTURA
NAZWA: LASAGNE BOLOŃSKA
NAZWA SKŁADNIKÓW
ILOŚĆ/L./KG/OP
CENA JEDNOSTKOWA
WARTOŚĆ
-MAKARON
-WOŁOWE MIELONE
-POMIDORY PELATTI
-ROSÓŁ WOLOWY
-WINO BIAŁE
-MLEKO
-MASŁO
-MĄKA
-ZIOLA PROW,
WARZYWKO,
GAŁ MUSZKAT
SÓL, PIEPRZ, CUKIER
-SER MOZZARELLA
1 OP
2 KG
0,5 PUSZ
0,5 OP
0,3 ML
1,5 L
200 G
130 G
DO SMAKU
0,3 G
SUMA:
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Z mleka, masła, mąki przygotować sos beszamelowy. Doprawić gałką muszkatołową. Brytfankę zalać cienko beszamelem, następnie układać warstwy makaronu i mięsa przesypując serem. $ warstwy. Wierzch wysmarować sosem beszamelowym i posypać serem. Piec ok. 45 min w gorącym (200) piekarniku.
PATRIA