lasania bolońska.doc

(20 KB) Pobierz
KARTA KALKULACYJNA/RECEPTURA

 

KARTA KALKULACYJNA/RECEPTURA

 

NAZWA: LASAGNE BOLOŃSKA

 

 

 

NAZWA SKŁADNIKÓW

ILOŚĆ/L./KG/OP

CENA JEDNOSTKOWA

WARTOŚĆ

 

-MAKARON

 

-WOŁOWE MIELONE

 

-POMIDORY PELATTI

-ROSÓŁ WOLOWY

-WINO BIAŁE

-MLEKO

-MASŁO

-MĄKA

-ZIOLA PROW,

WARZYWKO,

GAŁ MUSZKAT

SÓL, PIEPRZ, CUKIER

-SER MOZZARELLA

 

 

 

 

1 OP

 

2 KG

 

0,5 PUSZ

0,5 OP

0,3 ML

1,5 L

200 G

130 G

 

 

DO SMAKU

 

0,3 G

 

 

 

 

 

                                                                                                                                            SUMA:

 

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:              

Z mleka, masła, mąki przygotować sos beszamelowy. Doprawić gałką muszkatołową. Brytfankę zalać cienko beszamelem, następnie układać warstwy makaronu i mięsa przesypując serem. $ warstwy. Wierzch wysmarować sosem beszamelowym i posypać serem. Piec ok. 45 min w gorącym (200) piekarniku.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin