Pieczeń rzymska.pdf
(
58 KB
)
Pobierz
26068540 UNPDF
Pieczeń rzymska
Składniki
75 dag zmielonej cielęciny,jajo, pół szklanki tartej bułki, 15 dag
pieczarek, 2 łyżki tłuszczu, cebula, pół ząbka czosnku, mały
pomidor,2 łyżki śmietany 22-proc. lub mleka, łyżeczka bazylii,
tymianku lub oregano, sproszkowana papryka, sól, pieprz
Sposób przyrządzania
Tłuszcz (olej, masło lub smalec) włożyć do małego żaroodpornego naczynia (0,5 l),
dodać posiekaną cebulę i roztarty czosnek, mikrofalować przy NAJWYŻSZEJ MOCY
przez 3 minuty, mieszać dwukrotnie. Pieczarki i pomidor posiekać, starannie wyrobić z
pozostałymi składnikami na jednolitą masę, przełożyć do lekko wysmarowanego
tłuszczem żaroodpornego naczynia w kształcie keksówki, posypać sproszkowaną
papryką. Mikrofalować 20 minut przy ŚREDNIO WYSOKIEJ MOCY (70 proc.). Wyjąć z
kuchenki, pozostawić pod przykryciem w temperaturze pokojowej 10 minut. Podawać z
frytkami, marchewką i surówką.
Proporcje dla 4-6 osób.
Plik z chomika:
bettypasja
Inne pliki z tego folderu:
Jajecznica.pdf
(43 KB)
Jaja z boczkiem.pdf
(56 KB)
Jaja w sosie pomidorowym.pdf
(46 KB)
Jagnięcina Portos.pdf
(70 KB)
Jabłka w cieście.pdf
(72 KB)
Inne foldery tego chomika:
Pliki dostępne do 08.07.2024
Afirmacje Figarska Bożena
Afirmacje i Rozwój
afirmacje mp3
Albumy muzyka
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin