Skrzydełka słodko-kwaśne.rtf

(5 KB) Pobierz
Skrzyde³ka s³odko-kwaœne

Skrzydełka słodko-kwaśne

 

Składniki:

1 kg skrzydełek kurczaka

l, olej do smażenia

glazura:

6 łek ostrego keczupu

5 łek sosu sojowego

3 łki octu winnego

2 łki wódki czystej

3 łki cukru

 

Wszystkie składniki glazury starannie wymieszaj i na pewien czas odstaw. Skrzydełka umyj, osusz (odrzuć ostre końwki), lekko posól i wstaw do lodówki. Po godzinie wyjmij i posmaruj olejem. Ułóż na ruszcie i piecz, aż się zrumienią.

 

Następnie posmaruj glazurą i piecz dalej. W czasie pieczenia kilkakrotnie przewracaj i smaruj. Podawaj z grzankami.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin