Ciasto Marchewkowe.doc

(25 KB) Pobierz
Ciasto Marchewkowe - przepis

Ciasto Marchewkowe - przepis

- 2 jajka;
- 20g cukru brązowego;
- 140ml oleju słonecznikowego;
To razem zmiksować.

Następnie dodać:
- 250g utartej marchewki;
- 100g rodzynek;
- 75g pokrojonych orzechów włoskich;
- 175g mąki pszennej;
- 1/2 łyżeczki sody;
- 1 łyżeczka cynamonu;
- 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw;
- świeżo starta gałka muszkatołowa;
- szczypta soli;
Wszystkie składniki razem z kremem jajecznym delikatnie przemieszac. Piec w keksówce w 150 stpniach C około 1 godzinę i 15 minut. Ostudzic.
Polewa pomarańczowa:
- 250g serka homogenizowanego + 50g miękkiego masła;
Razem utrzec.
Dodac:
- 1 łyżeczkę koncentratu waniliowego + otartą skórkę pomarańcz + 275g cukru pudru;
Utrzec i wyłożyc na ostudzone ciasto.

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin