Liczba porcji: 6
· 2 łyżeczki octu
· 1 łyżeczka sody
· 0,5 kg twarogu
· 1 kostka margaryny
· 500 g mąki
· 1 Cukier wanilinowy
· 3 jajka
Posiekać nożem wszystkie składniki a potem zagnieść. Następnie rozwałkować na średnią grubość ciasto. Po rozwałkowaniu wycinać szklanką kółka, a w środku kółka wyciąć kieliszkiem mniejsze kółeczko. Smażyć w rozgrzanym oleju w garnku jak pączki. Na koniec posypać cukrem pudrem.
- min. -
Ela Lasota, Sobieszyn
·
Do góry Wstecz
· Potrawy
o Dania główne
o Zupy
o Przystawki
o Kanapki i tosty
o Sałatki
o Ciasta i desery
· Składniki
· Na skróty
· Zobacz także
· Kids
· *Posiłki
· Kuchnia wellness
· Ranking przepisów
· Wyszukaj przepis
Aby otrzymywać od nas interesujące Cię przepisy, zaprenumeruj nasz newsletter.
Wpisz adres e-mail:
rafaelrafel26