OPONKI.doc

(59 KB) Pobierz

Liczba porcji: 6

Oponki

składniki

·         2 łyżeczki octu

·         1 łyżeczka sody

·         0,5 kg twarogu

·         1 kostka margaryny

·         500 g mąki

·         1 Cukier wanilinowy

·         3 jajka

Sposób przyrządzania

Posiekać nożem wszystkie składniki a potem zagnieść. Następnie rozwałkować na średnią grubość ciasto. Po rozwałkowaniu wycinać szklanką kółka, a w środku kółka wyciąć kieliszkiem mniejsze kółeczko. Smażyć w rozgrzanym oleju w garnku jak pączki. Na koniec posypać cukrem pudrem.

Czas przygotowania:- min.
Ilość kalorii w porcji:-

Ela Lasota, Sobieszyn

·         Drukuj przepis

·         Zagłosuj na przepis

·         Ranking przepisów

·         Wyszukaj przepis

Do góry Wstecz

Przepisy

·         Potrawy

o        Dania główne

o        Zupy

o        Przystawki

o        Kanapki i tosty

o        Sałatki

o        Ciasta i desery

·         Składniki

·         Na skróty

·         Zobacz także

·         Kids

·         *Posiłki

·         Kuchnia wellness

·         Ranking przepisów

·         Wyszukaj przepis

Newsletter

Aby otrzymywać od nas interesujące Cię przepisy, zaprenumeruj nasz newsletter.

Wpisz adres e-mail:

             

 

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin