ROLADKI WAFLOWE Z MIĘSEM MIELONYM.doc

(22 KB) Pobierz

ROLADKI WAFLOWE Z MIĘSEM MIELONYM


70 dag mięsa mielonego,

2 cebule - pokroić i podsmażyć,

2 jajka,

2 łyżki bułki tartej,

sól pieprz, przyprawy

opakowanie wafli kwadratowych


Mięso przygotować jak na kotlety mielone (można dodać pokrojone i podsmażone pieczarki z cebulką).
Wafle pokroić na 9 części, na każdy kwadracik należy rozsmarować cienką warstwę przygotowanego mięsa. Kiedy wafle zmiękną zwijamy małe ruloniki. Przygotowujemy jak kotlety schabowe zanurzamy w rozmąconym jajku i bułce tartej. Smażymy na złoty kolor na głębokim tłuszczu. Podajemy z dowolna surówką.

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin