Zlota Rosa.doc

(29 KB) Pobierz
Złota Rosa

Złota Rosa

 

Składniki:

·            sok z ½ cytryny

·            1 łyżeczka proszku do pieczenia

·            1 puszka brzoskwini lub ananasów

·            3 jajka

·            budyń śmietankowy

·            ½ kg twarogu

·            ¼ szklanki oleju

·            1 ¼ szklanki cukru

·            1 cukier waniliowy

·            1 szklanka mleka

·            1 kostka margaryny

·            3 szklanki mąki

 

Sposób wykonania:

 

Twaróg, olej, mleko, budyń, sok z cytryny i ¾ szklanki cukru zmiksować. Z mąki, margaryny, żółtek, proszku do pieczenia, ½ szklanki cukru i cukru waniliowego zagnieść ciasto. Na prostokątną blachę o wymiarach 25 na 36 cm najpierw wykładamy ciasto, potem zmiksowany twaróg wymieszany z pokrojonymi w kostkę brzoskwiniami.

Piec około 40-45 minut w temperaturze 160-170 °C. Na 15 minut przed końcem pieczenia ubić pianę z 3 białek i ½ szklanki cukru i wyłożyć ją na ciasto.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin