Ciasto:
Kopiasta szklanka mąki,4 łyżki kakao, ¾ szkl. cukru pudru,12 dag masła,2 jaja, łyżeczka p
proszku do pieczenia, ½ szkl.mleka.
Krem:
1 ½ szkl. śmietanki kremówki, 3 banany,15 dag wiórków kokosowych,2 łyżki żelatynyn,2 łyżki cukru pudru,łyżka soku z cytryny.
Do dekoracji:prażone wiórki kokosowe.
Masło ucierać z cukrem na puszysta masę,wbijając po jednym jajku.Mąkę wymieszac z kakao i proszkiem do pieczenia,wlać mleko,po czym zmiksowac a masą jajeczną.Prostokątna forme wysmarowac tłuszczem,opruszyć bułka tartą,przełożtć ciasto.Wstawic do nagrzanego piekarnika,piec ok.50 min.w 180 st.
Śmietankę ubić na sztywno,dodac żelatynę rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody.Banany pokroić w drobną kostkę,skropic sokiem z cytryny,wymieszać z wiórkami kokosowymi i cukrem pudrem,dodać do ubitej śmietany.
Upieczone i wytudzone ciasto przekroić na 3 placki,przełożyćkremem.Wierzch i boki również cienko posmarować.Obsypać wiórkami kokosowymi uprażonymi na złoty kolor i listkami mięty.
mysterious