Pstrąg w galarecie.pdf
(
56 KB
)
Pobierz
34420119 UNPDF
Pstrąg w galarecie
Składniki
4 pstrągi, 40 dag włoszczyzny (bez kapusty), 3/4 szklanki białego
wytrawnego wina, 8 łyżeczek żelatyny, pół łyżki soku z cytryny,
ziele angielskie, cukier, liście laurowe, sól, pieprz
Sposób przyrządzania
Żelatynę namoczyć w niewielkiej ilości zimnej wody. Pstrągi
wypatroszyć, wypłukać, skropić sokiem z cytryny. Każdy
zrolować i spiąć wykałaczką. Z obranej, pokrojonej w słupki
włoszczyzny z dodatkiem przypraw ugotować dwie szklanki wywaru. Do odcedzonego
wrzącego wywaru włożyć zrolowane ryby. Gotować ok. 30 min, na końcu dodać wino
i żelatynę, doprowadzić do wrzenia. Kawałki ryby wyjąć łyżką cedzakową, ułożyć
w salaterce lub w miseczkach, obłożyć kawałkami marchewki, selera i pietruszki, zalać
roztworem żelatyny. Odstawić do stężenia. Przed podaniem udekorować listkami
pietruszki i plasterkami cytryny.
Plik z chomika:
Madziulkaaa1118
Inne pliki z tego folderu:
@) Dania rybne-index.pdf
(143 KB)
Dorsz zapiekany w sosie szafranowym.pdf
(66 KB)
Dorsz zapiekany z kukurydzą.pdf
(55 KB)
Flądry w słoninie.pdf
(57 KB)
Galaretki z ryb.pdf
(75 KB)
Inne foldery tego chomika:
Desery
Drugie danie
KUCHNIA od kuchni
Kurczak i inne mięsa-Nowość
Przystawki i Sałatki
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin