Pstrąg po żukowsku.pdf
(
44 KB
)
Pobierz
34420116 UNPDF
Pstrąg po żukowsku
Składniki
6 pstrągów (średniej wielkości), 6 łyżek oliwy lub oleju, półtorej
szklanki białego wytrawnego wina, 6 gałązek rozmarynu
(najlepiej świeżego), sól, pieprz
Sposób przyrządzania
Ryby sprawić, odciąć płetwy (ogon zostawić), usunąć skrzela i
oczy, starannie wymyć, osączyć z wody. Każdą dokładnie skropić
oliwą, odstawić na 30 min. Następnie oprószyć solą i pieprzem, do środka włożyć gałązki
rozmarynu i piec na ruszcie, podlewając ryby winem.
Plik z chomika:
Madziulkaaa1118
Inne pliki z tego folderu:
@) Dania rybne-index.pdf
(143 KB)
Dorsz zapiekany w sosie szafranowym.pdf
(66 KB)
Dorsz zapiekany z kukurydzą.pdf
(55 KB)
Flądry w słoninie.pdf
(57 KB)
Galaretki z ryb.pdf
(75 KB)
Inne foldery tego chomika:
Desery
Drugie danie
KUCHNIA od kuchni
Kurczak i inne mięsa-Nowość
Przystawki i Sałatki
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin