Pieczen_z_jajami_.doc

(0 KB) Pobierz

SKŁADNIKI: Kurczak (duży), 1/2 puszki groszku konserwowanego, 1/2 puszki kukurydzy, 2 jaja ugotowane na twardo, 2 jaja surowe, 2 kajzerki, 3 łyżki posiekanej natki, łyżka bułki tartej, łyżka margaryny, przyprawy: sól, pieprz, gałka muszkatołowa. WYKONANIE: Oddzielone od kości mięso zemleć z odciśniętymi z wody kajzerkami. Dodać surowe jaja, natkę i przyprawy, składniki dokładnie wymieszać. Wąska brytfannę wysmarować margaryną i wysypać tartą bułką. Z mięsa uformować prostokąt o grubości ok. 0,5 cm, posypać groszkiem i kukurydzą. Wzdłuż jednego brzegu ułożyć poprzekrawane na pół jaj na twardo. Zwinąć mięso w rulon, włożyć do formy i piec ok. godziny.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin