Sałatka meksykańska.doc

(31 KB) Pobierz

Sałatka meksykańska 

 


woreczek ryżu

25-30 dag szynki wieprzowej lub kiełbasy szynkowej

1 papryka czerwona

1 papryka zielona

puszka fasoli czerwonej

puszka kukurydzy

1 cebula

7 łyżek oleju

3 łyżki octu

2 łyżki keczupu

pół łyżeczki ostrej papryki

chili, pieprz, sól do smaku

 

 

Ryż ugotować i ostudzić. Z papryk usunąć gniazda nasienne ,kiełbasę, cebulę ,papryki pokroić w kostkę. Fasole i kukurydze odsączyć z zalewy, wszystko połączyć z ryżem . Olej wymieszać z octem, keczupem i przyprawami Przygotowanym sosem polać sałatkę wymieszać i odstawić do lodówki na ok 3-4 godz


 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin