zupa z surowych ogórków
Składniki
dla 2-4 osób
włoszczyzna: marchew, seler,por, pietruszka, pęczek,ogórki surowe, 30 dag,ziemniaki, 20 dag,masło, 3 łyżki,śmietana 18 %, 0,5 kubka,mąka, 2 łyżki,posiekany koperek, 2 łyżki,wegeta, 1 łyżka,woda, 1 litr
Opis przygotowania
włoszczyznę oraz ziemniaki obrane ze skórki, pokroić w kostkę i ugotować bez przypraw. Ogórki obrać ze skórki, pokroić w kostkę, podsmażyć do miękkości na maśle z połową vegety i 1 łyżka kopru. Wrzucić do włoszczyzny z ziemniakami. Zawiesić mąką, śmietaną, dodać resztę kopru i vegety. smacznegoPS. przed podaniem ogórków zupę można zmiksować, żeby powstałl krem
tatanka.com