KAPUSTA ZASMAŻANA by Górochmura.doc

(25 KB) Pobierz
KAPUSTA ZASMAŻANA by Górochmura

KAPUSTA ZASMAŻANA by Górochmura

 

Podaję mój przepis na kapustę, jest pychotka zamiast ziemniaków. Mogę zjeść jej cały gigantyczny talerz

Mamy:
pół główki kapusty (pekińska - wtedy nasza kapusta jest słodsza, normalna - ostra)
duża cebula
oliwa z oliwek
opcjonalnie pół szklanki soku pomidorowego
maggi (albo sos sojowy jak mamy MM), dużo różnych przypraw: czerwona papryka, sól, pieprz, zioła, imbir

Cebulę w kostkę i podsmażyć na oliwie na wiekiej patelni. Kapustę poszatkować w paski, dość cienkie. Będzie jej wielka góra, ale zmniejszy się podczas smażenia. Jak cebulka będzie złota to dodać trochę oliwy i wrzucić kapustę. pomieszać i smażyć na średnim ogniu póki nie zbrązowieje. Polać maggi, dorzucić dużo przypraw. Wlać sok pomidorowy, jak nie chcemy to mniej niż pół szklanki wody. Jeszcze z 2 minuty smazyć, później przykryć i kilka minut pod pokrywką.
Potem można już jeść

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin