JAJKA FASZEROWANE by Sopelek.doc

(25 KB) Pobierz
JAJKA FASZEROWANE by Sopelek

JAJKA FASZEROWANE by Sopelek

 

- jajka ile się chce
- szczypior lub cebula
- majonez "Kielecki" lub własnoręcznie zrobiony lub śmietana 18%
- ogórki mocno kiszone
- chuda wędlinka (szynka, filet z drobiu, łopatka itp.)
- lubczyk lub koperek lub natka pietruszki,
- pieprz ziołowy

Gotujemy jajeczka na twardo, potem obieramy ze skorupek i kroimy w zdłuż na pół, wyciagamy z białek żółtka do głębokiego talerza lub miseczki. Gnieciemy widelcem, do tego dodajemy drobno pokrojony szczypior lub zimą cebulkę, wędlinke, ogóreczki, dodajemy tyle majonezu żeby się wszystko skleiło, przyprawiamy do smaku i nakładamy do białek ale nie płasko tylko robimy wypukłe (farszu jest duzo wiecej niz samych żółtek) układamy na talerzu, smarujemy majonezem lub śmietana lub mieszanka tych dwóch (jak kto lubi) i posypujemy koperkiem albo natką pietruszki albo lubczykiem.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin