Różyczki do dekoracji ciast.doc

(478 KB) Pobierz
Różyczki do dekoracji ciast

Różyczki do dekoracji ciast

 

 

Składniki

·         cukier puder 8 łyżek

·         żelatyna 1 łyżka

·         galaretka np. wiśniowa 1 łyżka

·         glukoza w proszku 1 łyżka

·         woda wrząca 3 łyżki

·         mąka ziemniaczana

Sposób przyrządzenia

Galaretkę z żelatyną rozpuścić w 3 łyżkach wody. Cukier przesiać i wymieszać z glukozą. Do cukru wlać 2 łyżki galaretki wymieszanej z żelatyną i zagniatać jak makaron. Gotowe ciasto rozwałkować podsypując mąką ziemniaczaną. Z ciasto kieliszkiem wycinać kółka i zwijać w rulonik formując różyczki (na róże potrzeba około 5-6 krążków). Gotowe różyczki układać na papier i pozostawić do zastygnięcia. Gdy dodamy inny kolor galaretki na przykład zielony możemy wyciąć liście.

 

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin