Polędwica wieprzowa wędzona.pdf
(
127 KB
)
Pobierz
348205024 UNPDF
Przygotowujemy ja ze chabu bez koci
Na 1 kilogram mięa przygotowujemy natępującą miezankę
• 40 g prażonej oli
• 4 g aletry
• 1 g pieprzu
• 1 g ziela angielkiego
• i inne przyprawy według uznania
Polędwice tniemy na kawałki o długoci około 20 cm, nacieramy miezanka (oczywicie przyprawy
mielimy) i peklujemy na sucho przez 6-10 dni Po peklowaniu polędwice moczymy przez 0,5-1 godz. i
obsuszamy.
Polędwice wkładamy do grubej kizki wołowej lub owijamy błona zdjętą z adła, obwiązujemy co 2-3
cm i wędzimy na ciepłym dymie przez 2-3 dni.
Autor: T. Cymer
Plik z chomika:
rafal_dabrowski5
Inne pliki z tego folderu:
Polędwice - wiosenne wariacje Wojtka Minora.pdf
(1097 KB)
Polędwiczka Kazika.pdf
(474 KB)
Polędwica łososiowa Ligawy.pdf
(736 KB)
Polędwica wołowa wędzona.pdf
(310 KB)
Polędwica wieprzowa wędzona.pdf
(127 KB)
Inne foldery tego chomika:
Ananasy z cukini
Aroniowy
Banany z czekoladą
Brzoza
CIASTA BEZ PIECZENIA
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin