Sk�adniki * ciasto * 2,5szkl maki * 4zoltka * 1,5szkl �mietany * 1,5kostki mas�a * op. cukru waniliowego * 3/4 szkl. cukru * sok z 1/2 cytryny * proszek do pieczenia * Masa * 1kg bia�ego t�ustego sera * cukier waniliowy * aromat migda�owy * 10 dag rodzynk�w * kandyzowana skorka pomara�czowa * szkl. mleka * szkl. cukru * budy� �mietankowy * 1/2 kostki mas�a * 8 jajek * 4 bialka * * * Opis przygotowania Przygotowanie 1. Ciasto wszystkie skladniki zagniatamy na stolnicy, wkladamy do lodowki. 2. Bia�ka ubijamy na sztywn� pian�. Ser mielimy w maszynce z mas�em i cukrem. ��tka ucieramy, dodajemy ser i reszte skladnikow. |Miksujemy. Delikatnie mieszamy z piana. 3. Z 1/3 ciasta robimy wa�eczki, reszt� rozwalkowujemy i ukladamy na wylozonej papierem do pieczenia blaszce. Na ciasto wykladamy mase serowa i ukladamy kraktke z ciasta. Pieczemy ok.60 min w temp. 160stopniach, az sie zrumieni.
ewaz1954