swiateczny sernik.txt

(1 KB) Pobierz
Sk�adniki

    * ciasto
    * 2,5szkl maki
    * 4zoltka
    * 1,5szkl �mietany
    * 1,5kostki mas�a
    * op. cukru waniliowego
    * 3/4 szkl. cukru
    * sok z 1/2 cytryny
    * proszek do pieczenia
    * Masa
    * 1kg bia�ego t�ustego sera
    * cukier waniliowy

    * aromat migda�owy
    * 10 dag rodzynk�w
    * kandyzowana skorka pomara�czowa
    * szkl. mleka
    * szkl. cukru
    * budy� �mietankowy
    * 1/2 kostki mas�a
    * 8 jajek
    * 4 bialka
    *
    *
    *

Opis przygotowania
Przygotowanie 1. Ciasto wszystkie skladniki zagniatamy na stolnicy, wkladamy do lodowki. 
2. Bia�ka ubijamy na sztywn� pian�. Ser mielimy w maszynce z mas�em i cukrem.

 ��tka ucieramy, dodajemy ser i reszte skladnikow. |Miksujemy. 
Delikatnie mieszamy z piana. 

3. Z 1/3 ciasta robimy wa�eczki, reszt� rozwalkowujemy i ukladamy na wylozonej papierem do pieczenia blaszce.
 Na ciasto wykladamy mase serowa i ukladamy kraktke z ciasta. 
Pieczemy ok.60 min w temp. 160stopniach, az sie zrumieni.
Zgłoś jeśli naruszono regulamin