Ciasto orzechowo-owocowe.txt

(0 KB) Pobierz
3 dag drozdzy

1/2 szklanki cieplej wody

3 srednie dojrzale banany

3/4 szklanki pokrojonych r�znych suszonych owoc�w

1/2 szklanki miodu

1 szklanke pokrojonych dowolnych orzech�w

2 szklanki maki pszenno-razowej(grahama - orkiszowej)

1 szklanka maki bialej 

1 lyzeczka soli

wanilia do smaku


Drozdze wymieszac z ciepla woda.
 
Dodac 1 lyzke maki pszenno-razowej oraz 1 lyzke miodu i odstawic na 5-10 min.

 Banany obrac, rozgniesc widelcem i dodac je do zaczynu.

 Dodac r�wniez pozostale skladniki i dobrze wyrobic ciasto. 

Wylozyc do wysmarowanej olejem formy, odstawic na 20 minut.

 Nastepnie wstawic do lekko nagrzanego piekarnika i piec w temperaturze 200st.C przez 45 minut. 
Zgłoś jeśli naruszono regulamin