Leczo.doc

(460 KB) Pobierz
Leczo

Leczo

 

 

Składniki

·         1 papryka czerwona

·         1 papryka zielona

·         1 papryka żółta

·         1 cebula

·         pomidory z puszki pokrojone

·         przecier pomidorowy

·         sól,pieprz

·         1 laska kiełbasy

·         Kostka warzywna z obniżoną zawartością tłuszczu

Opis przygotowania

Papryki oczyścić i pokroić w paseczki,cebulę w półplasterki i dusić w bulionie z kostki aż papryki zmiękną.Dodać pomidory z puszki i mały przecier.Jeszcze chwilę gotować.W tym czasie pokroić kiełbaskę w plasterki i smażyć na złoto na patelni(a przy diecie na foii aluminiowej w piekarniku)z obu stron na złoto.Dodać kiełbasę do warzyw i doprawić w razie potrzeby solą i pierzem i jeszcze chwilę potrzymać na małym ogniu.Podawać z chlebem lub samo.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin