Dorsz po kubańsku.rtf

(5 KB) Pobierz
Dorsz po kubañsku

Dorsz po kubańsku 

 

Składniki na 4 porcje:

75 dag filetów z dorsza

3-4 brzoskwinie

pół szklanki białego wytrawnego wina

łka drobno posiekanej skórki z pomarańczy

sok i skórka otarta z cytryny

2 łki masła

1-2 łki posiekanych orzechów włoskich

mielony cynamon

l

 

Filety z dorsza skrop sokiem i posyp otartą skórką z cytryny oraz solą. Żaroodporny półmisek wysmaruj masłem, poukładaj na nim filety, obłóż je pokrojonymi na cząstki brzoskwiniami, posyp skórką pomarańczową, cynamonem i orzechami.

 

Na koniec filety polej winem oraz stopionym masłem i wstaw je do silnie nagrzanego piekarnika na 30-35 minut. Podawaj z ryżem lub z frytkami i surówkami.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin